by kleant » 13 Aug 2008, 21:50
Pershendetje,
dhe une do te jap nje sugjerim personal jo ne ane ligjore per kete duhen pyet disa avokate po tani shumica jane me pushime kshu qe kur te na jepet rasti nga ana e gazetes, sidoqofte me sa kuptoj une dhe nga eksperienca ime per sa kohe qe ti nuk ke status si i pavarur*(Living in this country in your own rights) ne kete shtet je i varur nga statusi i partnerit ne kete rast gruas angleze. Domethene nese ti ndahesh nga gruaja ose nuk jetoni bashke dhe ti nuk ke "status si i pavarur*" do te thote qe ti nuk ke status fare ose statusi yt eshte i panjohur(Unknown), por kjo nuk do te thote qe ti nuk je i ligjshem, vetem se duhet te aplikosh "On your own rights" me pas.
Mbase une jam edhe gabim sepse jane shume te ngatarrume keto terma, dhe vete "Home Office" i ndryshon ligjet sipas rasteve, keshtu qe ki kujdes dhe keshillohu patjeter me disa avokate ose me mire duro deri sa te marresh "Britishin Citizen" dhe atehere mendoj duhet te jesh "SAFE" per tu ndare pa e vrare mendjen se do kesh probleme me statusin.