• Advertisement

A ka pasoja nese ndahesh nga partneri qe ke marre indefinite

Diskutime, probleme, keshilla, udhezime...

A ka pasoja nese ndahesh nga partneri qe ke marre indefinite

Postby gloka » 09 Aug 2008, 20:25

jam nje emigrant qe kam 10 vite ketu ne angli. Ne shtator te vitit 2007 mora indefinite leave to remain pasi isha i martuar me nenshtetase angleze. Ne nuk jetojm bashke tani, a mund te ma anullojne lejen e qendrimit ne qofte se autoritet e marrin vesh. Faleminderit
gloka
Newbie
Newbie

Re: a ka pasoja nese ndahesh nga personi qe ke marre indefinite

Postby dera » 10 Aug 2008, 22:02

Tung Gloka

Nuk do te them se jam 100% korrekte por per aq sa e di une nese e ke marre lejen e qendrimit te perhershem nuk ka me restrikctione ne lidhje me qendrimin tend ne UK d.m.th s'ka rendesi a jeton ende me bashkeshorten apo jo. Besoj qe nenshtetesine Britaneze nuk mund ta marresh pas 3 viteve nese nuk je i martuar me bashkeshorten britaneze por duhesh te presesh edhe 3 vite tjera te aplikosh (dmth 6 vite).

Me siguri qe eshte me mire sikur te mundeni ta mbani nje adrese zyrtare te dy dhe te merni fatura ne emer te perbashket per t'ja lehtesuar vetes por gjithsesi do ta pyes nje person te informuar ne keto ceshtje per te qene 100% e sigurte dhe do te pergjigjem prape.
dera
Member
Member

Re: A ka pasoja nese ndahesh nga partneri qe ke marre indefinite

Postby kleant » 13 Aug 2008, 21:50

Pershendetje,

dhe une do te jap nje sugjerim personal jo ne ane ligjore per kete duhen pyet disa avokate po tani shumica jane me pushime kshu qe kur te na jepet rasti nga ana e gazetes, sidoqofte me sa kuptoj une dhe nga eksperienca ime per sa kohe qe ti nuk ke status si i pavarur*(Living in this country in your own rights) ne kete shtet je i varur nga statusi i partnerit ne kete rast gruas angleze. Domethene nese ti ndahesh nga gruaja ose nuk jetoni bashke dhe ti nuk ke "status si i pavarur*" do te thote qe ti nuk ke status fare ose statusi yt eshte i panjohur(Unknown), por kjo nuk do te thote qe ti nuk je i ligjshem, vetem se duhet te aplikosh "On your own rights" me pas.

Mbase une jam edhe gabim sepse jane shume te ngatarrume keto terma, dhe vete "Home Office" i ndryshon ligjet sipas rasteve, keshtu qe ki kujdes dhe keshillohu patjeter me disa avokate ose me mire duro deri sa te marresh "Britishin Citizen" dhe atehere mendoj duhet te jesh "SAFE" per tu ndare pa e vrare mendjen se do kesh probleme me statusin.
kleant
Site Admin
Site Admin

Re: A ka pasoja nese ndahesh nga partneri qe ke marre indefi

Postby lmicaj » 07 Jul 2010, 13:31

po une kam british citizen por nese nje djal pa letra a munet ajo me i ba atij letrat??
lmicaj
Newbie
Newbie

Return to Emigracion